top of page
Поиск
Фото автораשלום חסון

שפעת - אמת או חובה

Обновлено: 5 янв. 2020 г.

כל חורף אותו סיפור – "מגפת" השפעת מגיעה בהפתעה וכל שנה היא "הקשה מתמיד"! תחילה אני רוצה להציג נתונים רשמיים של משרד הבריאות בהקשר למצב שפעת במדינה בעשור האחרון. הוספתי עמודות של "אוכלוסייה בישראל" ו-"אחוז הנפגעים מהמחלה" על מנת להכניס את הדיון קצת לפרופורציות. הנתונים נכונים ל- 24.12.19:

מי זורע בהלה בציבור?

ב-21/03/19 YNET מדווח: דו"ח העוסק בחקר מגיפות עונתיות עולה כי השנה נפטרו 54 חולים כתוצאה משפעת (לפי נתוני משרד הבריאות בחורף 2018-2019 נפטרו משפעת 17 בני אדם ולא 54), זאת לעומת שנה שעברה בה נפטרו 127 בני אדם. (לפי נתוני משרד הבריאות בחורף 2017-2018 נפטרו משפעת 37 בני אדם ולא 127). מעולם לא נפטרו בישראל משפעת 127 אנשים! המספרים שנלקחו ממקור לא אמין, פורסמו ב-YNET למען בהלה נטו!



ב-01.01.2020 אבתר "דוקטורס" המפורסם משקרים בלי בושה: "כל מי שנפטר השנה משפעת היה לא מחוסן."


מתוך קטעי עיתונות המובילים אנו רואים שחלק מהנפטרים כן חוסנו, כמו במקרה של הילדה בת 14:


יותר מכך, משנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' גרוטו הודע בכך לערוץ 13:


26/12/19 דפנה ליאל בחדשות ערוץ 12 מתחסנת בשידור חי ומייצרת תחושה שהזמן אזל יחד עם החיסונים כך אין זמן אחר להתחסן חוץ משידור חי!


שר הבריאות יעקב ליצמן מפרסם תמונה בה פרופ' גרוטו (משנה למנכ"ל משרד הבריאות) מחסן אותו במו ידיו ומיד מאיים על המתנגדים להתחסן כאשר הוא ניצב בפני העמדה לדין בהמלצת המשטרה, בגין עבירות של שוחד ומרמה והפרת אמונים!



אין ספק שהמחלה היא לא פשוטה ואף מסוכנת לחלק מהציבור. מצד שני חשוב להבין שגם המחוסנים וגם הלא מחוסנים נפגעים משפעת באותה מידה. היעילות של החיסון בספק והסיכונים של החיסון בספק עוד יותר!

לסקירה המלאה של העיתונות בנושא נפגעי השפעת לחץ כאן (הקישור ימשיך להתעדכן מדי שבוע עד סוף החורף)

מה הסיבה האמתית לבהלה?

אולי כל הבעיה היא היעדים?



או אולי העניין זה התקציב? הרי אם לא יהיה ביקוש לאלפי החיסונים שהוזמנו, בספק ששנה הבאה אפשר יהיה לצפות שוב לתקציב שמן למטרה זהה. כמו כן, עלתה טענה שמשרד הבריאות מסבסד את החיסונים לקופות החולים רק בתנאי שיינצלו את המלאי ולא יתקעו עם עודף חיסונים לא מנוצלים בסוף החורף.



העיתונות כבר לא עומדת בשקרים


ב-2016, לפני עידן הצנזורה המחמירה בנושא החיסונים עוד היו תכניות אמינות בנושא: https://youtu.be/N52H6KO7oFE

אבל גם ב-2019 חלק מהתקשורת המובילה כבר לא עמדת בשטיפת המוח ובסילוף האין סופי של מידע בנושא השפעת! חלקם מחליטים לצאת בשורה של כתבות חושפות ולהרגיע את הציבור המבוהל.

"חדשות היום" 12.2019 הפרשן רן רזניק רושם: "מי שזועק "קריסה" ו"כאוס" מתעלם מהנתונים האמיתיים ולא משרת את הציבור, אלה זורע פחד":



כאן11 – 30.12.2019 גיא זהר חושף את הסיבה האמתית ל "מגפה" והיא שינוי שיטות המדידה. חלק א' https://youtu.be/htrrC4S_uiU חלק ב' https://youtu.be/ciaAlkA-N3k

שש עם עודד בן עמי 30.12.2019: חושף את הגרסאות השונות של משרד הבריאות אשר נועדו לבלבל ולהפחיד את הציבור. מועדון ארוחת הבוקר עם לאה לב 29.12.19 יוצאים בתכנית הומוריסטית שמעלה את שאלת השאלות בהקשר לאמון הציבור במערכת הבריאות.


מי המציא את השיטה "הבהלה השיווקית" ?

אם חשבתם שהשיטה של הבהלה היא חדשה - אז טעיתם! מי שהמציא את הטריק היה דווקא ארגון הבריאות העולמי בכבודו ובעצמו! הסיפור נחשף לקוראים הישראלים ב-2010 ע"י הכתבת ד"ר יפה שיר־רז בעלת דוקטורט (Phd.) בתקשורת בריאות וחוקרת באוניברסיטת חיפה. המאמר "המגיפה שלא הייתה" מספר על נגיף שפעת A חדש מתת הזן H1N1 (שפעת החזירים) שהתגלה ב-1958. במרץ 2009 דווח על תחילת התפשטות המונית שלו בצפון אמריקה, בעיקר במקסיקו. תוך זמן קצר החלו להגיע דיווחים רבים נוספים, ועד קיץ 2009 התפשטה המחלה כמעט לכל רחבי העולם. לאחר שלושה חודשים (ביוני 2009) הוכרזה המחלה באופן רשמי כמגפה על ידי ארגון הבריאות העולמי. שלושת המדענים מארגון הבריאות העולמי חיברו ההנחיות, אשר קראו לממשלות העולם לאגור מצבורי תרופות למקרה של מגיפת שפעת. הפאניקה ואווירת הבהלה גרמו לכך שממשלות ברחבי העולם רכשו חיסונים במיליארדי דולרים. בישראל נרכשו כשישה עד שבעה מיליון חיסונים, כאשר בסופו של דבר חוסנו פחות ממיליון איש. בדיעבד התגלה שאותם המדענים אשר פרסמו את ההנחיות קיבלו לפני ובמהלך כתיבתן כספים מחברות תרופות שעמדו להרוויח מיליארדי דולרים מההנחיות. ניגודי האינטרסים לא פורסמו ומדינות העולם הוציאו מיליארדי שקלים על תרופות וחיסונים שלא היה בהם שימוש. על פי דו"ח של המועצה האירופית, הטיפול של ארגון הבריאות העולמי, הסוכנויות האירופאיות והממשלות העולמיות בשפעת החזירים הוביל להפחדה בלתי מוצדקת ולבהלה לגבי הסיכונים הבריאותיים לציבור. "זו הייתה רפואת פלצבו מדרגה ראשונה", אומר פול פלין, שעמד בראש הועדה. לכתבה המלאה לחץ כאן.

מה חושב הציבור על חיסוני שפעת?

נכון לסוף 2019 אחוז ההתחסנות עומד על 22 אחוז מכלל האוכלוסייה, עלייה של ארבעה אחוזים מהתקופה המקבילה בעונת החורף בשנתיים האחרונות.

מה הרופאים והצוות הרפואי חושבים לגבי חיסון נגד שפעת?

לפי דו"ח של משרד הבריאות – אחוז ההתחסנות של הצוות הרפואי מאוד נמוך. בקרב הרופאים של קופות החולים שיעורי הסרבנות גדולים אפילו יותר מאשר בקרב האחיות (ראו תרשים) - בעוד שבקרב האחיות שיעורי ההתחסנות ב-2018-2019 עמדו על 46%, הרי שרק 35% מהרופאים התחסנו לשפעת ב- 2018-2019. רופאים הם הראשונים שממליצים להתחסן, אז מה אומרת לנו ההתנגדות הסמויה שלהם להתחסן נגד שפעת? האם הם רק מפקפקים ביעילות החיסון או שהם מודאגים מתופעות הלוואי של החיסון? לא תשמעו את הרופאים מדברים על כך כי רישיונם עלול להישלל, אבל אין ספק שהדוגמה האישית שהם נותנים מדליקה לא מעט נורות אדומות!



מזל שיש רופאים כמו ד"ר גיל שחר-יוסף שלא תלויים במשרד הבריאות ודואגים שהציבור יכיר את שני צדי המטבע. למאמר החשוב שלו בנושא לחץ כאן.

ומזל שיש עדיין מומחים מהצד השני של המתרס שלומדים את המחקרים הפחות "נוחים" בספרות המדעית ומסבירים לציבור את הסיכונים שכל כך חשוב להכיר לפני ההחלטה להתחסן! לפירוט המחקרים לחץ כאן.

467 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

טאבו

Comments


bottom of page